Skogsrenen matas varje dag kl 12.00
Sälarna matas kl 14.00
Pingvinerna matas kl 14.20
Älgen matas kl 14.50


Kontakta oss

Barnens zoo

Barnens zoo har öppet varje dag mellan 20 april och 4 september. Här kan du träffa olika svenska lantraser och gå in i en hage för att klappa några utav dem. Strax intill ligger ponnyridningen där barnen kan rida på Gotlandsrussen.

Entré och öppettider
Det är fri entré till Barnens zoo. Ponnyridningen kostar 20 kronor*.

Under sommarhalvåret har Barnens zoo och Ponnyridningen har öppet klockan 10.00-16.30 varje dag. Ponnyridningen har lunchstängt 13.00-13.30.

Om det är lång kö till ponnyridningen strax innan kl. 16.30, stänger vi biljettförsäljningen tidigare.

Personalen har ”matprat” tre gånger om dagen, klockan 11.30, 12.30 och 14.30. Då berättar djurvårdarna om djuren i samband med att de får sin mat. Mellan 12 juni och 11 augusti kommer det även att finnas personal på plats som ska berätta mer om djur utifrån olika teman.

*OBS! Du kan bara köpa biljetter till ponnyridningen i automaten. Du köper biljett till ponnyridningen innan du ställer dig i kön. Det går att betala med kort och mynt. Personalen har ingen möjlighet att växla pengar.

Många av djuren som finns på Barnens zoo på sommaren, flyttar in i hagarna i Slottsskogens djurpark när säsongen är över.

2017 är Barnens zoo öppet mellan 20 april och 24 september.

Ponnyridning och klapp-hage
Det finns möjlighet för barnen att gå in i en hage för att närmare bekanta sig med djuren. Här finns alltid personal på plats, som med information och handledning gör mötet mellan barnen och djuren till en positiv upplevelse. Djuren väljer själva om de vill vara inne i sina hus eller låta sig klappas i hagen.

Intill Barnens zoo ligger ponnyridningen. Här kan barn mellan 2 och 13 år rida på Gotlandsruss - Sveriges mest ursprungliga hästras. Eftersom att det är en liten häst kan du som vill rida inte väga mer än 40-50 kg. Personalen säljer även affischer på ponnyridningens åtta hästar – ett roligt minne att sätta upp på väggen från din tur på hästryggen!

Populärt besöksmål sedan 1970-talet
Barnens zoo har varit ett populärt besöksmål i Slottsskogen ända sedan 1970-talet. 2010 blev Barnens zoo större, samtidigt som det fick en renovering.

Precis som Slottsskogens Djurpark är Barnens zoo inriktat på att lära både barn och vuxna mer om de djur vi har runt omkring oss. På Barnens zoo kan du bland annat träffa Gutefår, Dala pälsfår, Jämtlandsget, Hängbuksvin, Gotlandskanin och Orusthöna. Många av djurarterna som finns på Barnens zoo är utrotningshotade och ingår i genbanken för lantdjur.

Lek och lär
Det finns många möjligheter att lära sig mer om djur och natur på ett roligt sätt, både på Barnens zoo och i området runt omkring. I kycklinghuset kan du se hur ägg kläcks och titta på de små kycklingarna. Barnen kan också gissa vilket ägg som hör till vilken slags fågel. Ni hittar våra vanligaste fåglar som träfigurer, som ni kan räkna och lära er hur de ser ut. Det finns även träskulpturer av en get och ett får i naturlig storlek, som barnen kan klättra på.

I området finns det information om Slottsskogens vilda djur och om rovdjuren i Sverige. På en totempåle kan du se hur höga djuren är och i en hoppgrop kan du försöka hoppa lika långt som till exempel räven. Följ ”vilseslingan” för att lära dig vad du kan göra om du går vilse i skogen, eller gå längs "trädslingan" och lär dig mer om svenska träd.

Foto: Peter SvensonSenast uppdaterad 2017-04-18.