Skogsrenen matas varje dag kl 12.00
Sälarna matas kl 14.00
Pingvinerna matas kl 14.20
Älgen matas kl 14.50


Kontakta oss

Natur

Serbiska granar. Foto: Peter SvensonSlottsskogen är en naturskön park med slingrande vägar upp för tre höjder. I den norra delen finns parkens högsta punkt där du kan njuta av en vidsträckt utsikt över Göteborg. Här finns också de så kallade jättegrytorna – håligheter i berget som gröptes ur av inlandsisen för drygt tolv tusen år sedan.

Träden
För många är Slottsskogen synonymt med välklippta gräsmattor och asfalterade gångstråk. Men faktum är att den den största delen av Slottsskogen består av vanlig naturskog. Här kan du ströva omkring på stigar bland inhemska träd som lind, bok, lönn och olika sorters ek. Vissa träd är upp mot 300 år gamla.

Metasequoior i Rhododendrondalen och ståtliga serbiska granar nedanför Björngårdsvillan är exempel på mer exotiska träd som planterats i parken. Azaleor är också växter som inte växer naturligt i Sverige, men har blivit ett kännetecken för Slottsskogen genom den lummiga Azaleadalen. Azaleadalen blommar vanligtvis från slutet av maj eller början av juni under cirka två till tre veckor framåt. Blomningstiden varierar något från år till år beroende på vädret.

Det vilda djurlivet
Kontrasterna mellan anlagd park och naturlig skog kan du även märka av i djurlivet i Slottsskogen. Efter ett besök i djurparken hos kronhjort och älg kan du få se en flock av parkens vilda rådjur.

I parken finns ett rikt fågelliv med koltrastar, ringduvor och en och annan kattuggla. De många dammarna lockar till sig vattenfåglar av alla möjliga arter, eftersom att många flyttfåglar från andra länder rastar här när de emigrerar. Det finns många vattendrag i Slottsskogen där grodor och ovanliga salamandrar trivs.


Foto: Peter Svenson


Senast uppdaterad 2012-08-14