Skogsrenen matas varje dag kl 12.00
Sälarna matas kl 14.00
Pingvinerna matas kl 14.20
Älgen matas kl 14.50


Kontakta oss

Lekplatser i Slottsskogen

I Slottsskogen finns det många platser att leka på. Naturlekplatsen och barfotaslingan i Azaleadalen och lekplatsen Plikta är populära besöksmål för säväl stora som små barn. På Plikta finns personal på plats nästan varje dag, året runt.*

NATURLEKEN
På naturleken kan barn leka, upptäcka och lära sig mer om vår natur. Lekplatsen är byggd för att passa in i naturen runt omkring, både vad det gäller lekredskap och materialval som själva formen på lekplatsen. Lekplatsen är uppbyggd som en äventyrlig skogsstig. Längs vägen träffar du bland annat på olika djur och insekter, både som lekredskap och som små skyltar med information på svenska om djuren och deras värld. Naturleken ligger mellan barfotaslingan och Café Azalea, som ligger i korsningen Säldammsbacken-Vedbacken.

BARFOTASLINGA
Barfotaslingan är en 300 meter lång sinnesslinga med flera olika slags markunderlag. Ta av dig skorna och strumporna och känn efter hur varje steg känns på de olika underlagen. Ibland känner vi tydligare om vi blundar, så prova gärna det. Det finns ett repräcke att hålla sig i om du tycker att det känns ostadigt. Barfotaslingan ligger innanför naturleken, där finns skyltar på plats med karta och beskrivning.

LEKPLATSEN PLIKTA
Plikta är Göteborgs första utflyktslekplats - en spännande, fantasifull miljö som lockar både gammal och ung till lek, rörelse och möten. Parkleken är personal som finns på Plikta, nästan varje dag, året runt*.

Lekplatsen är en av Göteborgs största, med fantasifulla lekredskap, plats för picknick, träning och grillar med mera. Många av lekredskapen går att använda av personer med fysisk funktionsnedsättning och även underlagen är tillgänglighetsanpassade. Här finns även utegym, boulebana, pingisbord och schackbräde.

Du kan läsa mer om Pliktas lekredskap på Göteborgs Stads webbplats och i appen Lekplatsen.
Plikta på goteborg.se>>
Lekplatsappen.se>>

PLIKTA PARKLEK
Det finns personal på Plikta varje dag*. De lånar ut cyklar, spel och lekredskap samt ordnar aktiviteter för barn och ungdomar i åldrarna 6-16 år. Bemanningen kallas Plikta Parklek, eller parkleken, och är en öppen fritidsverksamhet för framförallt utomhusaktiviteter. Personalen har inget omsorgsansvar för barnen, så som på exempelvis en förskola. Istället finns de på plats för att inspirera till lek och hålla i aktiviteterna på Plikta. I det röda huset på lekplatsen finns mikrovågsugn, skötbord och toaletter som alla besökare får lov att låna.

Parklekens öppettider*:
Parkleken är öppen nästan alla dagar på året:*
måndag 10:00-17:00
tisdag, onsdag 10:30-18:30
torsdag-söndag 10:00-17:00

Obs! Lekplatsen Plikta är öppen hela tiden, precis som en vanlig lekplats. Öppettiderna på den här sidan gäller de tider då personalen på Plikta Parklek är på plats.

Aktiviteter på eftermiddagar
Varje måndag till fredag fram till sommarlovet, mellan klockan 14:00 och 16:45, har parkleken aktiviteter för barn och unga mellan 6 och 16 år. Aktiviteterna hålls utomhus eller i det röda huset på lekplatsen. Det är alltid gratis att delta och du behöver inte anmäla dig i förväg. Aktiviteterna planeras utifrån olika teman, som byts varje vecka.

Kurser
Plikta Parklek anordnar även kurser för barn och ungdomar. När det finns kurser planerade länkas de in här.

Grillen tänds varje dag
Det finns flera grillar på Plikta. Grillen i grillhuset tillhör parklekens verksamhet. Den har parkleken igång varje dag under vissa tider och de säljer korv i begränsad mängd som du själv kan grilla. De övriga grillarna på Plikta får du lov att använda när som helst. Tänk då på att du själv ansvarar för grillen och måste ta med dig egen kol och tändvätska.

Parklekens grill är tänd:
Varje dag kl 12:00-15:00* (röda dagar är parkleken stängd)

Vill du grilla tillsammans med en större grupp, till exempel din skolklass eller förskolegrupp? Kontakta parkleken en vecka innan så förbereder dem en grill åt er.

Parkleken är stängd följande dagar under 2017:
14-17 april (påsk), 1 maj, 25 maj (Kristi himmelfärdsdag), 6 juni (nationaldag), 23-24 juni (midsommar), 17-30 juli (semester), 4 november (alla helgons dag), 24-26 december (jul), 31 december och 1 januari (nyår).

Idéer och önskemål
Har du några synpunkter, önskemål eller förslag på aktiviteter eller kurser? Prata med personalen på Plikta Parklek, skicka e-post eller lämna din idé i förslagslådan på lekplatsen!

E-post: plikta@majornalinne.goteborg.se
Telefon: 031 - 365 80 14, eller 031 - 365 80 03

Plikta Parklek finns även på Facebook. Tryck på "gilla" för att ta del av dagliga uppdateringar om vad som händer på lekplatsen!
Parklekens facebooksida >>

Personalen på Plikta Parklek ordnar aktiviteter för barn mellan 6 och 16 år. Foto: Peter Svenson


Senast uppdaterad 2017-05-04