Sport och aktivitet

I Slottsskogen finns många möjligheter till både träning och lek. Promenera, löpträna, spela minigolf eller beachvolleyboll. Det finns flera ytor i parken som är perfekta för fotboll och brännboll. Under året kan du dessutom delta i något av de löplopp eller andra tävlingar som arrangeras i Slottsskogen.

I Slottsskogen finns bland annat en frisbeegolfbana. Foto: Peter Svenson

Brännboll och fotboll

Du kan spela brännboll och fotboll på någon av parkens många stora öppna ytor. I utkanterna finns också Majvallen och Dalens fotbollsplaner.

Beachvolleyboll

Planer för beachvolleyboll finns vid den stora gräsmattan i närheten av Fågelhuset och Azaleadalen. Banorna kan inte bokas, spela i mån av plats.

Minigolf

Vid Linnéplatsen finns en fin äventyrsgolfbana. Den är öppen från första april till mitten av september. Här finns också caféet Solterrassen.

Läs mer om Solterassen och hur du bokar bana: www.askimsbangolf.se eller på www.solterassen.se (länkarna öppnas i nytt fönster).

Frisbeegolf

I området kring Bragebacken finns en frisbeegolfbana med arton hål. Banan är öppen ett par veckor in i oktober.


Frisbeegolfens öppettider:
Information om priser, öppettider och aktiviteter samt kotaktuppgifter hittar du på: slottsskogendiscgolf.se/ (öppnas i nytt fönster)

Motionsslingor

För dig som vill motionera finns många slingrande vägar och stigar att jogga, gå stavgång eller åka inlines på. Nedan hittar du en karta över några av Slottsskogens löparslingor.

pdfsymbol.gif Slottsskogens löparslingor (PDF 5,06 Mbytes, öppnas i nytt fönster)


Sidan är uppdaterad 2015-06-15