Göteborgs Konsthall - Länk till startsidan
Länk till information om utställningar. Länk till information om programverksamhet. Länk till information om pedagogik. Länk till information om Göteborgs Konsthall. Länk till kontaktinformation. Link for english information.PROGRAM

Vi erbjuder ofta olika program i samband med våra utställningar och på denna sida presenterar vi de kommande programpunkterna under den aktuella utställningen. Främst satsar vi på konstnärssamtal med aktuella utställare men det kan även handla om seminarier i anslutning till utställningens tema, specialvisningar, For Fun, sportlovsprogram m.m.


Guerrilla Girls performance med Frida Kahlo och Kathe Kollwitz den 21 april 2011. Läs mer

- - - - - - - - - - - - - -

Lördag 22 augusti kl 13.00-13.30

LÖRDAGSVISNING
Språk: svenska

- - - - - - - - - - - - - -

Lördag 22 augusti, kl 14:00-15:00
KONSTNÄRSSAMTAL MED JOHAN ZETTERQUIST
Välkommen till ett samtal mellan utställande konstnär Johan Zetterquist, konsthallschef Mikael Nanfeldt och intendent Liv Stoltz från Göteborgs Konsthall. Samtalet tar upp frågeställningar kring konstnärliga strategier och metoder och på vilka sätt estetik kan vara politiskt redskap mot maktmissbruk och överhöghet. Samtalet koncentrerar sig på hur Zetterquists samhällskritik formuleras framför allt genom sin återkommande serie av proposals och study for monument, visionära förslag och modeller av projekt som hittills aldrig förverkligats.

- - - - - - - - - - - - - -

Lördag 22 aug kl 16-16.45
KONSERT
Johan Zetterquist och Henrik Håkansson från bandet Kalhygge kommer framföra stycket Ösregn kanske även Hagel.

- - - - - - - - - - - - - -

FOR FUN= Konstjakt
Kom och gör vår kluriga konstjakt på Göteborgs Konsthall. Den innehåller frågor och uppgifter för små och stora att fundera på när ni går runt i utställningen. Fråga i receptionen efter konstjakten!

- - - - - - - - - - - - - -

FOR FUN=Din hjälte på Götaplatsen!
Vem skulle du vilja se stå staty på Götaplatsen? En bästis, en lärare eller kanske ett husdjur? Vi inspireras av utställningen med konstnären Johans Zetterquist och funderar på varför han har gjort en staty av en bankrånare och vilka som får bli statyer och vilka som inte får det. Kom till konsthallen och gör förslag på en egen hjälte som du tycker ska stå staty mitt på Götaplatsen!

När: Varje dag under öppettid

- - - - - - - - - - - - - -

SUGEN PÅ KONSTKURS I HÖST?
Vad har lett fram till att konsten ser ut som den gör idag? Hur har begreppet konst förändrats och hur ser konstnären själv på sin roll som konstnär? Med utgångspunkt i utställningen A story within a story... ger Göteborgs Konsthall en kvällskurs om konsten idag. Vid varje tillfälle träffar du konsthallens personal eller inbjudna gäster.
Tisdagar 22/9, 6/10, 20/10, 3/11 kl 18:00-19:30 på Göteborgs Konsthall, Götaplatsen.
Fika ingår vid varje tillfälle och kursen kostar 500 kr.
Anmälan sker via Studieförbundet Vuxenskolans hemsida www.sv.se
I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

- - - - - - - - - - - - - -


Länk till information om öppettider.