Göteborgs Konsthall - Länk till startsidan
Länk till information om utställningar. Länk till information om programverksamhet. Länk till information om pedagogik. Länk till information om Göteborgs Konsthall. Länk till kontaktinformation. Link for english information.PROGRAM

Vi erbjuder ofta olika program i samband med våra utställningar och på denna sida presenterar vi de kommande programpunkterna under den aktuella utställningen. Främst satsar vi på konstnärssamtal med aktuella utställare men det kan även handla om seminarier i anslutning till utställningens tema, specialvisningar, For Fun, sportlovsprogram m.m.


Guerrilla Girls performance med Frida Kahlo och Kathe Kollwitz den 21 april 2011. Läs mer

- - - - - - - - - - - - - -

LÖRDAG 7 MARS KL 13-15
FOR FUN=Skriv med textil

I den här utställningen har konstnären skrivit på väggen. Varför har hon gjort det? Och vad skulle du vilja skriva? Tillsammans skapar vi olika budskap med tyg, tråd och färg. Vi trycker egna bonader som kan hängas på väggen hemma. Från fyra år och uppåt. Drop in!

- - - - - - - - - - - - - -

TORSDAG 12 MARS KL 18.00-21.00
Samtal & middag med Skogen:
SAMTAL – Ett samtal i absolut mörker

Samtal är ett verk som skapas i stunden av dem som deltar. Under tre timmar i absolut mörker tar samtalet form utan förutbestämda ämnen eller roller. Samtalar vi annorlunda eller blir vi annorlunda i blickarnas frånvaro? I mörkret kan lyssnandets och samtalets invanda former förändras. Samtalet sker på svenska och vi bjuds på en vegansk middag.
Obs! Obligatorisk förbokning. Begränsat antal platser. Boka din plats på www.skogen.pm

Det är möjligt att delta utan att själv samtala
Vi presenterar oss inte och kallar heller inte varandra vid namn
Samtalet dokumenteras ej
Det är möjligt att lämna samtalet innan utsatt sluttid.

Samtal är producerat av SKOGEN, en plattform för scenkonst i Göteborg.

- - - - - - - - - - - - - -

FREDAG 20 MARS KL 19.00-21.00
LÖRDAG 21 MARS KL 18.00-19.00

Föreställning av Olof Persson Projects:
ME - EVERY BODY, IN A BILLION WORLDS

Vi välkomnar Olof Persson Projects som under två kvällar visar tre rörelsesekvenser ur dansföreställningen Me – every body, volume 2, och som här på Göteborgs Konsthall förhåller sig till utställningsrummet. Åskådarna har möjlighet att röra sig runt och emellan de pågående sekvenserna. Speltid: 40 minuter.

”Vi är miljarder kroppar som i ett organiskt myller vandrar runt, som egna världar, ständigt kolliderande med oss själva och varandra.”

Konstnären Olof Persson i samarbete med:
Ljudkonstnärer – Jean-Louis Huhta, Pierre Proske / Grimus och Robin Rimbaud / Scanner, Modedesigner – Helena Fredriksson / H Fredriksson, Dansare – Rebecca Evanne, Hannah Karlsson, Olof Persson, Adèle St-Aubin, Joakim Envik Karlsson och Soledad Howe Tekniker och ljussättare – Finn Pettersson, Producent – Anna Karlander, Assistent – Robert Ek

Olof Persson Projects verkar med stöd av Statens Kulturråd, Konstnärsnämnden, Göteborg Stad Kultur, Västra Götalandsregionen.


- - - - - - - - - - - - - -

LÖRDAG 21 MARS KL 15.00-19.00
Programdag:
practice makes progress

Under fyra fullspäckade timmar bjuder vi in till release av utställningens katalog, uppläsning, konstnärssamtal, föreläsning, soppa till ljudinstallation och sist men inte minst en dansföreställning.
Välkommen till en dag som tar sin utgångspunkt i den aktuella utställningen, där vi har bjudit in aktörer att reflektera kring frågor som utställningen väcker.

Program för dagen:
15.00 Konsthallschef Mikael Nanfeldt hälsar välkommen och presenterar katalogen till utställningen practice makes progress
15.15 Författaren och poeten Helena Eriksson läser sin text Till Dana, som också är publicerad i utställningskatalogen.
Helena Eriksson har skrivit ett tiotal diktsamlingar, samt essäboken Någon syr, är det du? En bok om Unica Zürn och Hans Bellmer (2015).
15.30 Misslyckandet som existentiellt villkor.
Samtal mellan utställande konstnär Dana Sederowsky och utställningsintendent Liv Stoltz
16.00 Konstens andra : Föreläsning av Carin Franzén
Franzén diskuterar möjligheten för konstens kritiska potential att överskrida de kortsiktiga och funktionella måluppfyllelserna i dagens nyliberala värld.
Carin Franzén är professor i Språk och kultur vid Linköpings universitet samt medlem i redaktionen för Divan, Tidskrift för psykoanalys och kultur.
16.30 Paus
16.40 Samtalets etik av Frida Sandström från Skogen.
Kan ett samtal i mörker möjliggöra en ny samvaro? Utifrån arbetet med verket SAMTAL – Ett samtal i absolut mörker, vänder sig Frida Sandström till Judith Butler teorier om vad det innebär att tala, och att talas till.
17.00 Repetitiv soppa. Vi bjuder på soppa och bröd som avnjuts tillsammans med en ljudinstallation av Anthony Lappas.
18.00 Me – every body, in a Billion Worlds: Dansföreställning med Olof Persson Project
Se fredag 20 mars för mer information.

- - - - - - - - - - - - - -

THURSDAY 26 MARCH 6 PM - 9 PM
Conversation & dinner with Skogen
CONVERSATION - A CONVERSATION IN ABSOLUTE DARKNESS
The conversation is in English

Conversation is a work created in the moment of those who participate. During three hours in absolute darkness the conversation takes shape without predetermined topics or roles. Does the way we speak change or do we become different in the absence of visual communication? In the darkness, the habitual forms of listening and talking can change. The conversation is in English and a vegan dinner is served, free of charge. Limited number of participants. Pre-registration required at www.skogen.pm

It is possible to participate without speaking
We do not present ourselves and do not use each others names
The conversation will not be documented
It is possible to leave the conversation before time is up

Conversation is produced by SKOGEN, an platform for performing arts in Gothenburg.

- - - - - - - - - - - - - -

SÖNDAG 5 APRIL KL 13.00-13.30
PÅSKVISNING

På påskdagen erbjuder Göteborgs Konsthall en guidad visning av utställningen
practice makes progress.

- - - - - - - - - - - - - -

MÅNDAG 6 APRIL KL13.00-13.30
ANNANDAGSVISNING

På annandag påsk erbjuder Göteborgs Konsthall en guidad visning av utställningen practice makes progress.

- - - - - - - - - - - - - -

TISDAG 7 APRIL KL 12.00 -15.00
ONSDAG 8 APRIL KL 12 -15.00
TORSDAG 9 APRIL 12.00 - 15.00
FOR FUN=Skapa på påsklovet!

Kom och gör en klurig lurig fingerfärgs-figur hos oss på påsklovet! Vi tittar på konstnären Dana Sederowskys många olika ansikten i den aktuella utställningen och inspireras till att göra egna figurer med olika uttryck. Från 4 år och uppåt. Drop in!

- - - - - - - - - - - - - -

ONSDAG 15 APRIL KL 18.00-19.00
Under Vetenskapsfestivalen
Specialvisning: D.E.A.D.

Under Vetenskapsfestivalen bjuder Göteborgs Konsthall in till en fördjupad visning av Dana Sederowskys utställning practice makes progress. Visningen tar sin utgångspunkt i fotografierna Black Knot ur serien D.E.A.D. Dana Sederowsky arbetar med frågor kring liv, död och det kreativa skapandet i relation till en sorgeprocess.

- - - - - - - - - - - - - -

LÖRDAG 18 APRIL KL 13.00 - 15.00
Under Vetenskapsfestivalen
FOR FUN=På liv & död

Vi bjuder in barn och vuxna till en workshop som utforskar det ljusa och det mörka, både i konsten och i vardagen. Vi tittar på hur konstnären Dana Sederowsky arbetar med svåra saker att förstå och prata om. Tillsammans skapar vi amuletter och smycken som får symbolisera våra egna upplevelser av livet och döden. Från fyra år och uppåt. Drop in!

- - - - - - - - - - - - - -

LÖRDAG 11 APRIL KL 14 - 17
Programdag: UPPLEVELSER AV DÖDEN

Under tre fullspäckade timmar bjuder vi in till föreläsningar, performance och soppa med bröd. Det är en dag som tar sin utgångspunkt i den aktuella utställningen, där vi bjuder in aktörer att reflektera kring frågor som utställningen väcker.
Konstnärlig ledare för programdagen är konstnären och curatorn Sarah Schmidt.

Program för dagen:
14.00 Föreläsning av Andreas Jacobsson.
På Göteborgs Konsthall håller Jacobsson en föreläsning som tar sin utgångspunkt i avhandlingen Döden på film: En motivstudie med världsfilmsperspektiv .
Andreas Jacobsson är universitetslektor i interkultur, Karlstads universitet.
15.00 Soppa med bröd
15.30 Föreläsning av David Möllerstedt.
Möllerstedt tar oss bakom kulisserna till dataspelsindustrin och pratar om hur det egentligen går till att skapa ljud av död till dataspel. Hur arbetar man med ljud i en låtsasvärld? När smälter verklighet och spel ihop?
David Möllerstedt är delägare i Teenage Engineering, och f.d. projektledare på dataspelsföretaget DICE.
16.30 Performance på radif* av Soudabeh Zahraei,
Krig, revolution och politiskt motstånd är situationer där människor står öga mot öga med döden. Ur dessa situationer har musik och poesi vuxit fram som förevigat människans ångest och hennes fascination för döden och livets ändlighet.
Soudabeh Zahraei är konstnär och filmcurator. Hon är även konstnärlig ledare för festivalen Kvinnor, Film och Motstånd.
*Radif betyder ordning på persiska och är en samling gamla, melodiska figurer som bevarats genom muntlig tradition under flera generationer.

Programdagen är ett samarbete mellan Galleri Box, GoldDigger Productions och Göteborgs Konsthall.


- - - - - - - - - - - - - -
Länk till information om öppettider.