Göteborgs Konsthall - Länk till startsidan
Länk till information om utställningar. Länk till information om programverksamhet. Länk till information om pedagogik. Länk till information om Göteborgs Konsthall. Länk till kontaktinformation. Link for english information.PROGRAM

Vi erbjuder ofta olika program i samband med våra utställningar och på denna sida presenterar vi de kommande programpunkterna under den aktuella utställningen. Främst satsar vi på konstnärssamtal med aktuella utställare men det kan även handla om seminarier i anslutning till utställningens tema, specialvisningar, For Fun, sportlovsprogram m.m.


Guerrilla Girls performance med Frida Kahlo och Kathe Kollwitz den 21 april 2011. Läs mer


- - - - - - - - - - - - - -

FOR FUN=SKAPA PÅ HÖSTLOVET!

Tisdag 28 oktober kl 12.00-15.00
Onsdag 29 oktober kl 12.00-15.00
Torsdag 30 oktober kl 12.00-15.00
Fredag 31 oktober kl 12.00-15.00
Lördag 1 november kl 12.00-15.00

Under höstlovet skapar vi tillsammans ett jättekollage på Göteborgs Konsthall! Vi letar bilder i tidningar, målar, klipper och klistrar för att skapa nya bilder. Vi sätter ihop bilderna och skapar ett landskap fyllt med spännande varelser och saker på väggen. Det kommer att resultera i ett stort konstverk som får växa fram under hela hösten. Från fyra år och uppåt. Drop in!

- - - - - - - - - - - - - -

ONSDAG 5 NOVEMBER KL 18.00-19.00

"GRÄNSEN ÄR ETT ÖPPET SÅR..."
Föreläsning med Patricia Lorenzoni
Onsdag 5 november kl 18.00-19.00

Patricia Lorenzoni är författare, idéhistoriker och redaktör för tidskriften Ord&Bild. På Göteborgs Konsthall läser hon ur författaren och teoretikern Gloria Anzaldúas bok Borderlands/La Fronteira om gränslandet mellan Mexiko och USA och talar om chicana­feminism, språkpolitik och drömmen om ett hem.

- - - - - - - - - - - - - -

LÖRDAG 6 DECEMBER KL 13.00-15.00
FOR FUN=KARTOR
Hur ser din värld ut? Vart går dina vägar? Vi drar linjer och skapar gränser över det vi vet något om och det vi bara anar. En karta är en bild av världen men samtidigt så mycket mer. Den som gör en karta kan själv bestämma hur mycket och hur lite den vill berätta.
Kom och skapa din egen världskarta över det som är viktigt i just din värld, detta tillsammans med kartnörden Emelie Lilja. Från fyra år och uppåt. Drop in!

- - - - - - - - - - - - - -

LÖRDAG 3 JANUARI KL 13.00-15.00
FOR FUN=SE&SKAPA

Med utgångspunkt i utställningen Märk Linjen arbetar vi tillsammans, stora som små, i studion med att göra egna konstverk. Vi utforskar olika tekniker och material. Från fyra år och uppåt. Drop in!

- - - - - - - - - - - - - -
FREDAG 7 NOVEMBER KL 17.00-20.00
WHEN YOU DREAM
Vernissage och samtal: Trinidad Carrillo

Under hösten har konstnären Trinidad Carrillo följt de hungerstrejkande palestinierna på Järntorget i Göteborg. I samtal med konstnären har vi att inkludera ett urval av hennes bilder i den pågående utställningen Märk Linjen. Vi uppmärksammar det med en extravernissage och samtal om Trinidad Carrillos bilder och det som har ägt rum på Järntorget. Vilka som kommer att delta i samtalen kommer inom kort.Länk till information om öppettider.