Göteborgs Konsthall - Länk till startsidan
Länk till information om utställningar. Länk till information om programverksamhet. Länk till information om pedagogik. Länk till information om Göteborgs Konsthall. Länk till kontaktinformation. Link for english information.AKTUELLT

På denna sida finner du den mest aktuella informationen angående programverksamhet, vernissage och annat som är på gång på Göteborgs Konsthall.


SÖNDAG 5 APRIL KL 13.00-13.30

PÅSKVISNING

På påskdagen erbjuder Göteborgs Konsthall en guidad visning av utställningen practice makes progress.

- - - - - - - - - - - - - -

MÅNDAG 6 APRIL KL13.00-13.30
ANNANDAGSVISNING

På annandag påsk erbjuder Göteborgs Konsthall en guidad visning av utställningen practice makes progress.

- - - - - - - - - - - - - -

TISDAG 7 APRIL KL 12.00 -15.00
ONSDAG 8 APRIL KL 12 -15.00
TORSDAG 9 APRIL 12.00 - 15.00
FOR FUN=Skapa på påsklovet!

Kom och gör en klurig lurig fingerfärgs-figur hos oss på påsklovet! Vi tittar på konstnären Dana Sederowskys många olika ansikten i den aktuella utställningen och inspireras till att göra egna figurer med olika uttryck. Från 4 år och uppåt. Drop in!

- - - - - - - - - - - - - -

ONSDAG 15 APRIL KL 18.00-19.00
Under Vetenskapsfestivalen
SPECIALVISNING: D.E.A.D.

Under Vetenskapsfestivalen bjuder Göteborgs Konsthall in till en fördjupad visning av Dana Sederowskys utställning practice makes progress. Visningen tar sin utgångspunkt i fotografierna Black Knot ur serien D.E.A.D. Dana Sederowsky arbetar med frågor kring liv, död och det kreativa skapandet i relation till en sorgeprocess.

- - - - - - - - - - - - - -

LÖRDAG 18 APRIL KL 13.00 - 15.00
Under Vetenskapsfestivalen
FOR FUN=PÅ LIV & DÖD

Vi bjuder in barn och vuxna till en workshop som utforskar det ljusa och det mörka, både i konsten och i vardagen. Vi tittar på hur konstnären Dana Sederowsky arbetar med svåra saker att förstå och prata om. Tillsammans skapar vi amuletter och smycken som får symbolisera våra egna upplevelser av livet och döden. Från fyra år och uppåt. Drop in!

- - - - - - - - - - - - - -

LÖRDAG 11 APRIL KL 14 - 17
Programdag
UPPLEVELSER AV DÖDEN

Under tre fullspäckade timmar bjuder vi in till föreläsningar, performance och soppa med bröd. Det är en dag som tar sin utgångspunkt i den aktuella utställningen, där vi bjuder in aktörer att reflektera kring frågor som utställningen väcker.
Konstnärlig ledare för programdagen är konstnären och curatorn Sarah Schmidt.

Program för dagen:
14.00 Föreläsning av Andreas Jacobsson.
På Göteborgs Konsthall håller Jacobsson en föreläsning som tar sin utgångspunkt i avhandlingen Döden på film: En motivstudie med världsfilmsperspektiv .
Andreas Jacobsson är universitetslektor i interkultur, Karlstads universitet.
15.00 Soppa med bröd
15.30 Föreläsning av David Möllerstedt.
Möllerstedt tar oss bakom kulisserna till dataspelsindustrin och pratar om hur det egentligen går till att skapa ljud av död till dataspel. Hur arbetar man med ljud i en låtsasvärld? När smälter verklighet och spel ihop?
David Möllerstedt är delägare i Teenage Engineering, och f.d. projektledare på dataspelsföretaget DICE.
16.30 Performance på radif* av Soudabeh Zahraei,
Krig, revolution och politiskt motstånd är situationer där människor står öga mot öga med döden. Ur dessa situationer har musik och poesi vuxit fram som förevigat människans ångest och hennes fascination för döden och livets ändlighet.
Soudabeh Zahraei är konstnär och filmcurator. Hon är även konstnärlig ledare för festivalen Kvinnor, Film och Motstånd.
*Radif betyder ordning på persiska och är en samling gamla, melodiska figurer som bevarats genom muntlig tradition under flera generationer.
Programdagen är ett samarbete mellan Galleri Box, GoldDigger Productions och Göteborgs Konsthall.


- - - - - - - - - - - - - -


KONSTKOLLO - ETT KREATIVT ÄVENTYR
Är du 13–20 år och nyfiken på konst? Ta chansen att delta i ett kreativt sommaräventyr när Göteborgs Konsthall tillsammans med Dômen konstskola anordnar konstkollo vecka 25 och 26! Träffa konstnärer, lär känna nya vänner, samtala om konst, utforska olika material och tekniker – skulptur, teckning, måleri och mycket mera!

Klicka här för att läsa mer om Konstkollo

- - - - - - - - - - - - - -

MALLRATTS GÖTEBORG - MALLRA LINJEN

Under 2015 drivs projektet Mallrats Göteborg – Mallra Linjen i samarbete mellan Göteborgs Konsthall, konstnären Kristoffer Svenberg och gymnasister från olika deklar av Göteborg - samt en grupp seniorer. Projektet kretsar kring att göra offentlig konst i kommersiella rum. Miljöer så som shoppinggallerior, köpcentrum eller liknande vilket även är platser som bär på en semi eller halvoffentlig status i dagens städer. Var går egentligen gränsen mellan det privata och offentliga?

Klicka här för att läsa mer om Mallratts

- - - - - - - - - - - - - -

KONSTKURS:
FYRA KVÄLLAR OM KONSTEN IDAG
Vad har lett fram till att konsten ser ut som den gör idag? Hur har begreppet konst förändrats och hur ser konstnären själv på sin roll? Med utgångspunkt i Dana Sederowskys utställning practice makes progress på Göteborgs Konsthall kommer du att få perspektiv på och fördjupa dig i olika konstriktningar som varit viktiga och lett fram till hur samtidskonsten ser ut. Kursen leds av Thomas Lundgren och ges i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Vid varje tillfälle medverkar konsthallens personal eller speciellt inbjudna gäster. Kursen är en fristående fortsättning på höstens konstkurs.

FÖRKUNSKAPER: Inga

KURSTILLFÄLLEN: 24, 31 mars, 7 samt 14 april.

KURSTID: 4 x2 studietim, Avg 500:- inkl fika

PLATS: Göteborgs Konsthall, Götaplatsen

Klicka här för anmälan till kursen!

- - - - - - - - - - - - - -

HYR PÅ GÖTAPLATSEN!
Söker du en annorlunda lokal för mingel? En stämningsfull plats för vigsel? Eller en plats för föreläsningar eller andra evenemang?

Klicka här för mer information för att hyra lokal.

- - - - - - - - - - - - - -

KOMMANDE PROGRAMPUNKTER
Klicka här för fler programpunkter

- - - - - - - - - - - - - -


Länk till information om öppettider.