Göteborgs Konsthall - Länk till startsidan
Länk till information om utställningar. Länk till information om programverksamhet. Länk till information om pedagogik. Länk till information om Göteborgs Konsthall. Länk till kontaktinformation. Link for english information.AKTUELLT

På denna sida finner du den mest aktuella informationen angående programverksamhet, vernissage och annat som är på gång på Göteborgs Konsthall.


LÖRDAG 12 APRIL KL 13:00-13:30
LÖRDAGSVISNING. TEMA: TEKNIK
Vad skiljer sig mellan teckning och måleri och vad är det för kvalitéer varje specifik teknik bär på? Om hur olika medium- och teknikval kan påverka arbetsprocessen och vad detta betyder för läsningen av Erland Brands verk. Konstpedagog och konstnär Tomas Lundgren håller i visningen. Därefter bjuder vi på kaffe och lördagen på Göteborgs Konsthall fortsätter med workshopen När bilden löses upp.

- - - - - - - - - - - - - - Paus med kaffe kl 13.30

LÖRDAG 12 APRIL KL 14:00-16:00
MÅLERIWORKSHOP: NÄR BILDEN LÖSES UPP

En kreativ måleriworkshop för vuxna tillsammans med konstnären och konstpedagogen Magdalena Rapala. Vad händer när bilden av jaget löses upp? Vad betyder det att tappa kontrollen? Vilken bild blir kvar? Introduktion till workshopen sker varje halvtimme med start kl 14, ingen föranmälan behövs.

- - - - - - - - - - - - - -

SÖNDAG 13 APRIL KL 15:00-17:00
KONSERTER: TIBETANSK SÅNG, LIVE-ELEKTRONIK OCH MARIMBA

Ljudkonst och experimentell musik spelar en viktig roll för Erland Brands konstnär­skap. Mitt i utställningen, i stora salens mäktiga akustik, får vi lyssna på traditionell tibetansk sång med laman Gyalwai Nyugu Rinpoche, som möter Palles Dahlstedts live-elektronik i en experimentell improvisation. Därefter blir det marimbakonsert med Ellen Sjö Sander som spelar soloverk från 2000-talet skrivna av kvinnliga tonsättare. Genomförs i samarbete med Föreningen Levande Musik.

Klicka här för att läsa mer

- - - - - - - - - - - - - -

TISDAG 15 APRIL KL 12:00-15:00
ONSDAG 16 APRIL KL 12:00-15:00
TORSDAG 17 APRIL KL 12:00-15:00
FOR FUN=SKAPA PÅ PÅSKLOVET!

Kom hit och skapa ditt eget porträtt mitt i utställningen omgiven av konstnären Erland Brands alla hundratals målningar! Under påsklovet tecknar och målar vi små och stora porträtt av oss själva. Våra konstpedagoger dukar upp mängder av inspirerande material att gå loss på. Från fyra år och uppåt. Drop in!
- - - - - - - - - - - - - -

INTRODUKTION TILL UTSTÄLLNING

Vill du ha en kort introduktion till utställningen på ca 5-10 minuter?
Fråga våra utställningsvärdar i receptionen på Göteborgs Konsthall.

- - - - - - - - - - - - - -


FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM
Nu finns Göteborgs Konsthall även på twitter. Följ @Goteborgskonsthall

- - - - - - - - - - - - - -

HYR PÅ GÖTAPLATSEN!
Söker du en annorlunda lokal för mingel? En stämningsfull plats för vigsel? Eller en plats för föreläsningar eller andra evenemang?
Klicka här för mer information för att hyra lokal.

- - - - - - - - - - - - - -

KOMMANDE PROGRAMPUNKTER
Klicka här för fler programpunkter

- - - - - - - - - - - - - -


Länk till information om öppettider.