Göteborgs Konsthall - Länk till startsidan
Länk till information om utställningar. Länk till information om programverksamhet. Länk till information om pedagogik. Länk till information om Göteborgs Konsthall. Länk till kontaktinformation. Link for english information.AKTUELLT

På denna sida finner du den mest aktuella informationen angående programverksamhet, vernissage och annat som är på gång på Göteborgs Konsthall.


Besök mellan utställningar:
Lördag 30 maj kl 16.00-17.30
Söndag 31 maj kl 16.00-17.30
Dansinstallation:MOI

Välkommen till världspremiär av det nyskrivna verket Moi, där koreografen Jeanette Langert för första gången sätter den egna kroppen i fokus. Detta gör hon med Jacques Derrida i tankarna och med Göteborgsoperans dansare Dan Langeborg som partner. Jaget utforskas till upplösning i Göteborgs Konsthalls avskalade rum. Längd: ca 30 minuter följt av mingel.

Koncept, koreografi & dans: Jeanette Langert och Dan Langeborg

Fri entré, ingen förhandsbokning.

Läs mer

- - - - - - - - - - - - - -
Fredag 12 juni kl 18-22
SOMMARVERNISSAGE: 12 JUNI 18-22
JOHAN ZETTERQUIST - KILL THE POOR EAT THE RICH

18.30 Mikael Nanfeldt, chef för Göteborgs Konsthall hälsar alla välkomna.
18.35 Liv Stoltz, curator, introducerar utställningen
Därefter öppnar vi dörrarna till den hemliga bakgården där vi bjuder på dryck, tilltugg och musik.
18.45 ca DJ JEAN-LOUIS HUHTA
Kvällens dj har sin bakgrund i band som Lucky People Center, Anticimex, och Stonefunkers. Numera gör han sinnesutvidgande dansmusik som Dungeon Acid och monoton ritualrock i The Skull Defekts.
20.30 IN ZAIRE (IT)
Italiensk tribal och psykedelisk spacerock som på samma gång lyckas vara både retro och futuro. Med influenser från dub och funk mejslar In Zaire fram ett sound som känns eget och extremt spännande.

Fri entré! Vernissagen presenteras i samarbete med Restaurang Folk och iDEAL.

- - - - - - - - - - - - - -

KONSTKOLLO - ETT KREATIVT ÄVENTYR

Är du 13–20 år och nyfiken på konst? Ta chansen att delta i ett kreativt sommaräventyr när Göteborgs Konsthall tillsammans med Dômen konstskola anordnar konstkollo vecka 25 och 26! Träffa konstnärer, lär känna nya vänner, samtala om konst, utforska olika material och tekniker – skulptur, teckning, måleri och mycket mera!

Klicka här för att läsa mer om Konstkollo

- - - - - - - - - - - - - -

MALLRATTS GÖTEBORG - MALLRA LINJEN

Under 2015 drivs projektet Mallrats Göteborg – Mallra Linjen i samarbete mellan Göteborgs Konsthall, konstnären Kristoffer Svenberg och gymnasister från olika deklar av Göteborg - samt en grupp seniorer. Projektet kretsar kring att göra offentlig konst i kommersiella rum. Miljöer så som shoppinggallerior, köpcentrum eller liknande vilket även är platser som bär på en semi eller halvoffentlig status i dagens städer. Var går egentligen gränsen mellan det privata och offentliga?

Klicka här för att läsa mer om Mallratts

- - - - - - - - - - - - - -

HYR PÅ GÖTAPLATSEN!
Söker du en annorlunda lokal för mingel? En stämningsfull plats för vigsel? Eller en plats för föreläsningar eller andra evenemang?

Klicka här för mer information för att hyra lokal.

- - - - - - - - - - - - - -

KOMMANDE PROGRAMPUNKTER
Klicka här för fler programpunkter

- - - - - - - - - - - - - -


Länk till information om öppettider.