Göteborgs Konsthall - Länk till startsidan
Länk till information om utställningar. Länk till information om programverksamhet. Länk till information om pedagogik. Länk till information om Göteborgs Konsthall. Länk till kontaktinformation. Link for english information.KOMMANDE UTSTÄLLNINGAR


DANA SEDEROWSKY: practice makes progress
2015.2.21 - 2015.4.19

Dana Sederowsky är en av Sveriges mer uppmärksammade konstnärer inom fotografi och videokonst. Våren 2015 presenterar Göteborgs Konsthall en av de största separatutställningarna med Sederowsky. Utställningen med titeln practice makes progress fokuserar främst på hennes videoperformanceverk - från tidiga till alldeles nyproducerade verk.

Med repetition som konstnärlig metod gestaltar Sederowsky olika perspektiv på att vara människa. Hon inrättar sitt konstnärskap efter ett strikt regelsystem, med egna bestämda instruktioner, där hon själv både agerar framför och bakom kameran.

Sederowsky undersöker i sina verk psykologiska beteenden och människans existentiella och ibland till synes absurda tillvaro. Utställningen practice makes progress bildar ett stramt och regisserat drama om evighetsarbete, om människans ofrånkomliga misslyckanden, meningsfullhet och meningslöshet och om språkets betydelse och (o)tillräcklighet.

Dana Sederowsky är född 1975 i Helsingborg, men bor och verkar i Göteborg. Hon är utbildad på Högskolan för Fotografi och Valands Konsthögskola i Göteborg. Hennes verk har visats på ett flertal platser såväl i Sverige som internationellt, till exempel Museo de La Ciudad, Querétaro, Mexiko, BALTIC Newcastle, Center for Contemporary Art i Ekaterinburg och Moskva Ryssland, Kaunas Biennal Litauen, Borås Konstmuseum, Studio 44 Stockholm och Göteborgs Konsthall. Hon har också haft separatutställningar på bland annat Göteborgs Konstmuseum, Fotografiska, Borås Konstmuseum samt i Hasselblad Center. Hon finns representerad på Hasselbladstiftelsen, Danderyds Sjukhus, National Centre for Contemporary Art Collection, Ekaterinburg Ryssland, Göteborgs Konstmuseum och Dunkers Kulturhus Helsingborg. Denna utställning practice makes progress är hennes första stora separatutställning på Göteborgs Konsthall.

--------------------


AKADEMIN VALAND
2015.05.02 - 2015.05.24

Mer information inom kort.

--------------------


JOHAN ZETTERQVIST
2015.06.12-2015.08.23

Mer information inom kortLänk till information om öppettider.