Göteborgs Konsthall - Länk till startsidan
Länk till information om utställningar. Länk till information om programverksamhet. Länk till information om pedagogik. Länk till information om Göteborgs Konsthall. Länk till kontaktinformation. Link for english information.OM KONSTHALLEN

Du hittar Göteborgs Konsthall på Götaplatsen, bredvid konstmuseet. Vi visar utställningar med samtidskonst och arrangerar parallellt ett brett programutbud med bland annat konstnärssamtal, visningar, seminarier och lektioner för barn och unga. Det finns även personal som du kan ställa frågor till eller diskutera med.VISION
Göteborgs Konsthall ska vara där den samtida konsten händer. Göteborgs Konsthall ska genom den samtida konsten: bildkonst, text, ljud, film, performance, dans, teater..., inspirera och verka för att utveckla ett kritiskt förhållningsätt samt öka förståelsen och kunskapen om vår samtid.

Göteborgs Konsthall är mitt i den samtida konstens mångfald där hela fältet, från den experimentella processen till den traditionella utställningen, har sin självklara plats. Göteborgs Konsthall är platsen dit du är välkommen att se, uppleva, delta, aktivera dig, utmanas, vara, lära dig..., genom möten mellan dig och den samtida konsten.

Här kan du läsa en introduktion till verksamheten på Göteborgs Konsthall

INTRÄDE & VISNINGAR
Fri entré

UTSTÄLLNINGSVÄRDAR
Göteborgs Konsthall arbetar med det som kallas aktivt värdskap vilket innebär att det alltid finns någon du kan fråga eller diskutera med.
Klicka här för mer information om vårt arbete med värdskapet.

BYGGNADEN & HISTORIK
Göteborgs Konsthall är inrymd i en klassicistisk byggnad från 1923 som ligger vid Götaplatsen i centrala Göteborg.
Klicka här för mer information om byggnaden och konsthallens historik.

LÄSRUMMET
I juni 2010 öppnades det nya läsrummet (tidigare Green Room) som är ett rum att sitta ned i och ta del av litteratur och tidskrifter kopplade till utställningen eller till samtidskonsten i stort.
Klicka här för att läsa mer om läsrummet

ALLMÄNNA & TEMATISKA VISNINGAR
Alla våra lördagsvisningar, allmänna och tematiska visningar är gratis och vi har inga speciella visningdagar eller fasta tider, det varierar från utställning till utställning. Information om våra visningar finner du under Aktuellt eller under rubriken Program.
Klicka här för mer information om våra visningar

FÅ INFORMATION FRÅN OSS - NYHETSBREV, FACEBOOK ETC
Prenumerara på vårt nyhetsbrev aktuell information om utställningar, föredrag, program, erbjudanden mm.
Skicka ett mejl till goteborgs.konsthall@kultur.goteborg.se och märk mejlet nyhetsbrev. Du kan även gå med i vårt grupp på facebook.
Klicka här för mer information om nyhetsbrevet och om vår facebookgrupp

ORDINARIE ÖPPETTIDER
Tisdag och torsdag 11-18
Onsdag kvällsöppet 11-20
Fredag, lördag, söndag 11-17
Måndagar stängt
Observera att ändringar kan ske i samband med vissa helger. Se under Aktuellt eller under Öppettider.
Klicka här för mer information om öppettiderna.
Länk till information om öppettider.