GÖTEBORGS KONSTHALL
Länk till information om utställningar Länk till information om programverksamhet Länk till information om pedagogik Länk till information om Göteborgs Konsthall Länk till kontaktinformation Link for english informationERLAND BRAND 15 MARS - 27 APRIL

Göteborgs Konsthall presenterar stolt en omfattande utställning med Göteborgskonstnären Erland Brand. Brand (född i Arvika 1922) har varit verksam som konstnär i Göteborg sedan 1940-talet och har sedan dess ställt ut i en mängd sammanhang, både nationellt och internationellt. Två tydliga spår i hans konstnärskap står i fokus: de cirka trehundra svarta streckteckningarna i A4-format och de runt 130 målningarna som alla har hans egen huvudform som motiv.

I läsrummet presenteras även en biografisk utställning över Erland Brand, curerad av Andréas Hagström. Rummet är inspirerat av hur konstskolan Valand såg ut åren 1925-1950.
Klicka här för att läsa mer om utställningen.


PROGRAM:
Under perioden 15 mars-27 april presenterar Göteborgs Konsthall en mängd programpunkter med anknytning till utställning, bland annat visningar på ett antal olika teman, konserter och workshops för stora och små.
Klicka här för att läsa mer om våra program.


KONSTKOLLO: Är du 13-20 år och nyfiken på konst? Sök till sommarens konstkollo!
Klicka här för mer information


AKTUELLT
För det senaste på Göteborgs Konsthall
NYHETSBREV
Prenumerera på det senaste från
Göteborgs KonsthallLänk till information om öppettider.