Göteborgs Konsthall - Länk till startsidan
Länk till information om utställningar. Länk till information om programverksamhet. Länk till information om pedagogik. Länk till information om Göteborgs Konsthall. Länk till kontaktinformation. Link for english information.LEDIGA JOBB

På denna sidan lägger Göteborgs Konsthall ut information angående lediga tjänster, om vi söker arvoderade pedagoger eller när vi söker timanställda utställningsvärdar.

Fotografi från paneldebatt.
Konsert i samarbete med Koloni med Josephine Foster och Victor Herrero den 11 februari 2009


INTENDENT FÖR PEDAGOGIK

Arbetsplatsbeskrivning

Göteborgs Konsthall visar tillfälliga utställningar med fokus på internationell och svensk samtidskonst. Genom utställningar, program och projekt av olika slag är målet att visa utvecklingen inom samtidskonsten, att åskådliggöra dess mångfald och att ge exempel på den relevans konst kan ha i olika sammanhang. En väsentlig del av Göteborgs Konsthalls arbete ligger på den pedagogiska verksamheten med ett omfångsrikt utbud av lektioner för barn och unga. På Göteborgs Konsthall arbetar vi med aktivt värdskap i utställningarna för att stimulera till samtal och möten med utgångspunkt i konsten. Som medarbetare på Göteborgs Konsthall blir du del av en grupp som vill vara mitt i samhällsdebatten och som drivs av en önskan att nå och angå människor. Göteborgs Konsthall ingår i Göteborgs Stads kulturförvaltning.

Arbetsbeskrivning

Som intendent för pedagogik arbetar du med att utveckla, genomföra och planera den pedagogiska verksamheten gentemot olika målgrupper, med visst fokus på barn och unga. Du är ansvarig för olika projekt med särskild inriktning mot publika relationer och pedagogik, ofta i samarbete med externa aktörer. I projekten arbetar du med alla delar från research till utvärderingar. I ditt arbete ingår även textproduktion för publicering i olika medier. Du har ansvar för produktion, innehåll, och kommunikation av det utbud av museilektioner som Göteborgs Konsthall erbjuder skola/förskola. Kontakter med lärare och konstpedagoger ingår som en viktig del i tjänsten. Intendenten för pedagogik har en arbetsledande funktion och arbetar nära konsthallens biträdande chef. Du deltar aktivt i att utveckla konsthallens arbete med program och värdskap, och medverkar även i visningar, konstnärssamtal och seminarier.

Kvalifikationer

Den person vi söker ska ha en högskoleutbildning motsvarande minst fil.kand inom ämnesområde relevant för samtidskonstinstitutionen. Du ska ha minst C-uppsats i ett fördjupningsämne, företrädesvis inom konst- och bildvetenskap, men även andra ämnen kan vara aktuella såsom kulturvetenskap, genusvetenskap, filosofi, idé- och lärdomshistoria eller motsvarande.

Du har dokumenterat goda kunskaper och erfarenhet av att arbeta med samtidskonst och konstpedagogik. Du har erfarenhet av att leda projekt med tydlig metodutveckling. Projektledareutbildning är inget krav men bedöms som meriterande. Du har erfarenhet av att arbeta med finansieringsfrågor. Textproduktion är en viktig del av arbetet och du behärskar obehindrat svenska och engelska.

Som person är du kreativ, nyfiken och flexibel och har förmågan att skapa kontakter och underhålla goda relationer. Du är noggrann och strävar alltid efter att ha god framförhållning. Du är kommunikativ och arbetar för att skapa en god stämning i arbetsgruppen. Du har en god omvärldsbevakning av vad som sker inom samtidskonstområdet. I allt du gör strävar du efter att besökaren ska få en bra upplevelse av Göteborgs Konsthall.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid 75%. Kvälls- och helgtjänstgöring förekommer
Tillträde: 2015-01-05 eller enligt överenskommelse
Tidsbegränsad till: 2015-04-30 Vikariat

Ansökan

Ansök senast: 2014-12-12
Referensnummer: A435707
Välkommen att söka genom att göra en digital ansökan: Klicka här

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Schema

Kontaktpersoner

Ann-Sofi Roxhage Enhetschef 031-368 34 61
Mikael Nanfeldt Konsthallschef 031-368 34 51

Facklig företrädare

Petra Waern Saco - DIK 031-368 35 22


För vidare information om lediga tjänster inom kulturförvaltningen hänvisar vi till
Göteborgs Stads Hemsida

Länk till information om öppettider.