Göteborgs Konsthall - Länk till startsidan
Länk till information om utställningar. Länk till information om programverksamhet. Länk till information om pedagogik. Länk till information om Göteborgs Konsthall. Länk till kontaktinformation. Link for english information.Fotografi från paneldebatt.
UKON och Njurmännen under framförandet av det Panegyriska på Göteborgs Konsthall.

Plattform Art Link- Läs mer om våra plattformar
DET PANEGYRISKA
Söndag 16 december klockan 18.30-20

Ulf Karl Olov Nilsson, alias UKON, framför tillsammans med Njurmännen och kören Ymna hela operalibrettot Det Panegyriska.

Poeten och psykologen Ulf Karl Olov Nilsson har sedan 1990 utkommit med nio böcker. Den senaste, Synopsis, släpptes så sent som i september 2007 och har fått stor uppmärksamhet. Bland annat blev den nominerad till 2007 års Augustpris i klassen för Årets bästa skönlitterära bok. Diktsamlingen innehåller också en CD med det radikalt våldsamma och humoristiska operalibrettot Det Panegyriska där UKON samarbetar med gruppen Njurmännen.

Njurmännen är sedan 1980-talet ett välkänt namn på den svenska musikaliska undergroundscenen. Gruppen har hela tiden rört sig i gränstrakten mellan populärmusik och konst/installationsmusik, så att de nu jobbar tillsammans med UKON i en text/ljudkonsttradition är helt i linje med gruppens arbetsmetoder.

FRI ENTRÈ

Länk till information om öppettider.